Mandlig prostitueret: Hvorfor må jeg ikke være med i en fagforening?



 Mens debatten om prostituerede har kørt på højtryk, har medierne givet stemme til talrige sexarbejdere. Kvindelige sexarbejdere vel at mærke. De mandlige har holdt sig tavse.

»Jeg tror, det skyldes, at mænd er endnu mere stigmatiserede end kvinder, især hvis de også   Nike Free Run 3 Dame  betjener mænd, og derfor holder de sig i baggrunden«, siger Jelena Estella, der er talskvinde for Sexarbejderne Interesseorganisation.

Har også brug for rettigheder
I organisationen har de en del mandlige og transseksuelle medlemmer.

»De har jo brug for de samme rettigheder, som vi andre har«, siger Jelena Estella.

LÆS OGSÅ: Myter eller fakta? Få svar på ti spørgsmål om prostitution

Torben Jensen er sexarbejder og er ligesom sine kvindelige kollegaer påvirket af debatten. Han ærgrer sig over den stigmatisering, han oplever.

»Det handler om det enkelte menneskes frihed til at gøre, hvad de vil. Så længe det er lovligt, så burde det være accepteret«, siger han til politiken.dk.

Burde have rettigheder
Torben Jensen synes, det er urimeligt, at han ikke har samme rettigheder som de øvrige  Nike Free Sko   lønmodtagere i samfundet til fagforening, a-kasse og pensionsopsparing.

»Det provokerer mig. Hvis staten vil have, at man betaler sin skat, så skal de også give skatteyderne lige rettigheder«, siger han.

Han undersøgte, hvad det vil kræver at køre selvstændig virksomhed og blev overasket over, at det ikke er samme regler og rettigheder, der gælder, når det er sex, man sælger.

»Hvis det er lovligt, må man have de samme rettigheder som alle andre. Fagforeninger kan sige til mig, at de ikke vil have mig som medlem, fordi jeg er sexarbejder. Den rettighed har de«, siger Torben Jensen.

LÆS OGSÅ: Flertal vil give prostituerede ret til dagpenge

Folketingsmedlem Linda Kristiansen (R), der er engageret i sexarbejderes rettigheder, mener, at  Nike Free   de mandlige sexarbejdere burde høres i debatten.

»Det er ligeså problematisk for mændene, som det er for kvinderne med hensyn til rettigheder. Man kunne godt ønske sig, at der blev talt mere med mændene«, siger hun.