Kvindelige iranske aktivister smider tøjet





En gruppe kvindelige iranske aktivister har i denne uge taget et drastisk skridt i protesten mod den muslimske klædedragt hijab.

I et forsøg på at få deres budskab igennem har aktivisterne nemlig valgt at smide det meste af deres tøj og skrive slagord på deres krop, mens de går gennem Stockholms gader. "Min nøgenhed er min protest" og "Nej til hijab" er nogle af deres slogans, skriver Al Arabiya News.

Aktivisterne, der er medlemmer af det iranske kommunistparti og Organisationen mod vold   Nike Free Run 2 Dame  mod kvinder i Iran, dedikerede deres aktion til Kvindernes internationale kampdag den 8. marts.

Aktivisterne følger dermed i fodsporene på den ukrainske bevægelse FEMEN, som er  Nike Free 7.0 Mænd   kendt for at organisere samme slags happenings i blandt andet forskellige religiøse institutioner og lande, hvor der forekommer sexturisme.

Den egyptiske antiislamiske aktivist Alia al-Mahdy, der vakte opstandelse ved  Nike Free   at protestere nøgen mod Egyptens forfatningsudkast i december 2012, er også en del af denne bevægelse.