BT afslører sygehus-kaos: Ventede i 16 timer på læge




Ny opgørelse fra Arbejdstilsynet om landets hospitaler afslører, at læger og sygeplejerskers travle hverdag går ud over patientsikkerheden

Sygeplejersker og læger på landets hospitaler har fået så travlt, at det nu går ud over  Nike Free Run 2 Dame   patienterne. Det viser tilsynsrapporter fra Arbejdstilsynet, som BT har fået aktindsigt i.

BT har gennemgået rapporterne, og her fremgår det bl.a., at patienter må vente op til 16 timer på bare at blive tilset af en læge, og at deciderede fejl bliver fremprovokeret af et hidsigt tidspres blandt personalet.

BT har fået samtlige af Arbejdstilsynets tilsynsrapporter, der omhandler i alt 183 påbud på hospitaler i Danmark fra 1. januar 2012 til februar 2013.

I samme periode har hverdagen for hospitalspersonalet været ren og skær overlevelse. Flere af de små lokale danske hospitaler lukkes til fordel for nye, store supersygehuse. Og som medierne har fortalt adskillige gange henover vinteren, hober patienterne sig op på de hospitaler, der er tilbage.

I søndags stod tre sygeplejersker og to læger frem i BT og fortalte, hvordan de store problemer i hospitalsverdenen i lang tid har presset dem, hver dag de går på arbejde. Nogle gange har patientsikkerheden været i fare, advarede de. Og det bakkes altså  Billige Nike Free   nu op af gennemgangen af sagerne fra Arbejdstilsynet.

Uacceptabelt

Erik Bach, der er formand for mere end 1.500 medlemmer i Patientforeningen, mener, at forholdene er forkastelige.

- Det er uacceptabelt, hvis patienterne ikke kan blive behandlet ordentligt. Vi er alle sammen tvunget til at være medlem af den samme sygeforsikring, og når den så viser sig ikke at fungere, så skal politikerne tage affære. De skal bede regionerne om, at leve op til deres ansvar og kvalitetssikre hospitalsbehandlingen, siger han.

Når Arbejdstilsynet kommer rundt på landets hospitaler, er de særligt opmærksomme på risikofaktorer som store arbejdsmængder og tidspres blandt medarbejderne, siger Thomas Nygaard Christensen, tilsynschef i Arbejdstilsynet.

Kan ikke undgå fejl

- I de tilfælde, hvor vi har truffet afgørelse om stor arbejdsmængde og tidspres og derved   Nike Free Run 3 Dame  stressbelastninger for hospitalspersonalet, har der ikke været en ordentlig balance mellem kravene i det daglige arbejde, og de ressourcer der har været til rådighed.

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), erkender, at hospitalerne er pressede for tiden. Han mener dog, at man aldrig helt kan undgå fejl, når mennesker har med komplicerede sygdomme at gøre.